OM OS

Allan Sørensen & Peter Valentin Rolnæs

Her står vi.
For en gangs skyld (og i modsætning til tiden) stille. Så høres ivrige børnestemmer: ”Jaaah. Hest, fortæl om gamle dage!” - Hesten: ”Okay, så!”.

Se, der går jo både og busser tilbage til dengang Bank of England lå milevidt fra Mandalay. Det var for - nærmest - 33 år siden. Vi har spillet sammen siden 1968 og har bl.a. bedrevet følgende:


Second Review 1968
Fra v. Allan, Peter, Benny
1968-1969 Second Review.
En trio som spillede progresiv beatmusik som det hed dengang. Her spillede Allan bas, Peter trommer og Benny Dyhr guitar. Det var i dette band der for alvor kom gang i dét at spille egne kompositioner. Her startede også samarbejdet med tekstforfatteren Torben Bille. I løbet af 1968-1969 spillede vi en hel del jobs i København og på Sjælland.

Som 20-årige havde vi ikke det store kendskab til markedsføring, pladebranchen og alle de nødvendige ting omkring et band der ville noget. Der måtte derfor ske noget. I 1969 kom Paddy Gythfeldt med i bandet, og vi blev til bandet Hair.


Hair 1969
Fra v. Paddy, Benny, Allan, Peter
1969-1971 Hair
Sangskriveriet og samarbejdet med Torben Bille fortsatte her og vi fik en "personal manager" ved navn Peter Rud (idag højsteretssagfører). Markedsføringen fik et professionelt præg, hvilket medførte at vi spillede rigtig mange koncerter og fik en fantastisk pressedækning. Allerede første år lavede vi et album, vist nok Danmarkshistoriens dyreste produktion på det tidspunkt. Pladen solgte så det idag ville svare til en guldplade. Efterfølgende udkom 4 singler, hvoraf den ene "Happy Child" opnåede en 7. plads på P3´s Top 10. Umiddelbart før påbegyndelsen i studiet af det andet album, blev bandet opløst. Mere info om Hair

RiverHorse 1973
Fra v. Allan, Peter, Bo, Dan
1972-1976 RiverHorse
Vi (Allan & Peter) startede RiverHorse.
Peter, som på det tidspunkt var en af landets bedste trommeslagere, ville gerne spille bas og Allan som spillede bas, men oprindelig er guitarist, ville spille guitar igen. Her udviklede sangskriveriet sig for alvor og medførte gennem årene små 100 sange. I 1975 forsøgte vi os med et albumprojekt men da var tiden kommet til at stort set al dansk musikudgivelse skulle være dansksproget, og det var ikke lige os.
I 1976 kom andre interesser og forpligtelser på tværs og spilleriet blev nedprioriteret.

RiverHorse Model 2001
(De gøglere!)

1981- ? RiverHorse
Deltagelse i livet indebærer opdagelsen af, at der er andre vigtige ting end rock’n’roll. Noget andet, man kommer til, er at begå fejl. Dem i bogen. Plus nogle stykker man selv finder på. Vi har fx et par gange troet, at vi kunne leve vores liv uden musik. Der var så meget andet at gå op i, syntes vi. Hvilket er rigtigt. Hvilket var forkert. I hvert fald når musik ikke bare er en interesse, men eksistentielt, et levevis. Du spiller og du synger - altså er du til. Den modsatte sætning gælder ikke.

Vi genoptog spilleriet og spiller stadig. I 1999 indspillede vi CD´en (albummet) "RiverHorse", i 2001 maxi-singlerne "Midnight Special" og "Bright Lights, Big City", i 2003 albummet "Sing Yourself Wet", i 2005 albummet "Classix" og nu i 2008 albummet "Retriever". Dem kan du høre klip fra her.

Men se dig nu om på site´t! Lyt til musikken! Og kom igen en anden gang! Måske har hesten noget særligt, bare til dig.

Hvad betyder "RiverHorse" ?

. Dansk site . English site